GEOECOLOGICAL AND SOCIOLOGICAL ANALYSIS OF PROBLEMS OF JUGRA BELOYARSK AREA DEVELOPMENT



Cite item

Full Text

Abstract

In the article, there has been analyzed dynamics of opinions of the inhabitants of the Jugra Beloyarsk area on the results of mining in the region. In particular, environmental problems according to the results of the sociological research conducted in 2003-2005 and 2008 have been considered.

Full Text

ГЕОЭКОЛОГИЧЕСКИЙ И СОЦИОЛОГИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ ПРОБЛЕМ РАЗВИТИЯ БЕЛОЯРСКОГО РАЙОНА ЮГРЫ
×

About the authors

S Kh Khaknazarov

Obsko-Ugrian Institute of Applied Research and Development

Email: s_haknaz@rambler.ru
Khanty-Mansyisk, Russia

References

  1. Лобковская Л. Г. Геоэкологическая оценка и восприятие населением состояния окружающей среды (на примере Зубово-Полянского района Республики Мордовия) : автореф. дис. ... канд. геогр. наук. М., 2004. 23 с.
  2. Коренные народы: URL: www.admhmao.ru (дата обращения: 22.07.2009).
  3. Хакназаров С. Х. Природные ресурсы и обские угры. Екатеринбург : Изд-во «Баско», 2006. 152 с.
  4. Хакназаров С. Х. Восприятие жителями Белоярского района Югры экологических проблем // Социальная экология в изменяющейся России и сопредельных государствах: теория и практика. Белгород, 2008. С. 277—280.
  5. Хакназаров С. Х. Экологические проблемы Белоярского района Югры: социологический аспект // Вестник угроведения (Ханты-Мансийск). 2011. № 2(5). С. 112—117.
  6. Хакназаров С. Х., Ткачук Н. В. Факторы, влияющие на здоровье народов Севера: социологический аспект (на примере Сургутского района) // Вестник угроведения. (Ханты-Мансийск). 2010. № 1(3). С. 118—122.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2013 Ekologiya cheloveka (Human Ecology)



СМИ зарегистрировано Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор).
Регистрационный номер и дата принятия решения о регистрации СМИ: серия ПИ № ФС 77 - 78166 от 20.03.2020.


This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies